قارابشکن یاقره قروت شیرین=آب پنیر
آنچه در این مقاله می خوانید...
قره قروت چیست و چگونه تهیه میشود؟قارابشکن برحسب نوع شیرینی آن:خرید قارابشکن محلی :
قارابشکن یاقره قروت شیرین همگی نام یک محصول از فرآوردهای شیرهستند.که می توان گفت تنهادر استان چهارمحال بختیاری تهیه و از مهمترین سوغاتهای این استان محسوب میشود.این محصول دارای طعم شیرین و برخلاف قره قروتترش شکل ظاهری رشته رشته شده دارد.مصرف این محصول به صورت تنقلاتی و جایگزین به جای تنقلات صنعتی می باشد.
قره قروت چیست و چگونه تهیه میشود؟
یک محصول شیرین از لبنیات که بهتر است باشیر گوسفندی درست شود بدلیل طعم خوشمزه تر و از نظر ارزش غذایی بسیار بسیار عالی تر می باشد.طرز تهیه آن به این صورت است که بعداز گرم شدن شیر و اضافه کردن مایه پنیر، آن را در پارچه نخی ریخته و با قرار دادن یک جسم سنگین بر روی پارچه به مدت 4تا 5ساعت آب پنیر از آن خارج می شود.این آب پنیر بدست آمده را حرارت داده و به آن آب شکر اضافه میکنند سپس برروی آرد پهن میشود و به صورت قالب قالب یا رشته ای بریده میشود.
قارابشکن برحسب نوع شیرینی آن:
- قارابشکن با آب شکر
- قارابشکن با عسل
- قارابشکن با نبات
- قارابشکن با شیره توت
- قارابشکن با شیره انگور
- قارابشکن با کنجد
امروزه بدلیل گران بودن این منبع غذایی تنقلاتی؛که تنها تفاوت آن با انواع قره قروت ترشدر استفاده آب شکردر آن میباشد از عسل و شیره توت ،انگور و کنجددر تهیه آن استفاده نمیشود چرا که گران بودن و تولید عمده این محصول برای تولید کنند و مصرف کننده به صرفه نمیباشد.و به عمین دلیل سبب شده که تنها در تولید آن از آب شکر بهره برده شود.و در موارد نادر از نبات استفاده میکنند .چرا که نبات قارابشکنی سفت و دیر هضم درست میکند.
خرید قارابشکن محلی :
بکر بودن زمین های چهارمحال و بختیاری وکوچ عشایر برای تغذیه دام ها باعث ایجاد یک منطقه لبنی اصیل در ایران شناخته شود. انواع کشک و قره قروت به عنوان سوغات این استان شناخته می شود.که بدلیل نداشتن دسترسی راحت همه مردم ایران به، این استان ما برآن شدیم که این محصول را از این منطقه صورت عمده برای مصرف کنندگان فراهم نمائیم.